ma t/m vrij: 9.00 tot 17.00

Compassie is een oud en historisch begrip. Compassie hebben voor elkaar is in verbinding zorg voor elkaar hebben. MSC gaat uit van zelf-compassie en is een ervaringsgerichte training van 8 weken. Het is gebaseerd op een liefdevolle aanwezigheid in het huidige moment die we kunnen aanbieden aan onszelf zoals we ook aanwezig kunnen zijn bij een dierbare. Terwijl het concept vrij simpel is, kan het een uitdaging zijn om het in je dagelijks leven toe te passen. Zorg voor jezelf en in verbinding zijn met jezelf, de wereld tegemoet treden, is als "je eigen beste vriend zijn".

"Bewust zijn, van het huidige moment, met acceptatie"     -Chris Germer-

Zijn we niet allemaal op zoek naar eigenwaarde en waardering in het leven dat we leiden? De een gaat dit wat makkelijker af dan de ander. Een betere wereld begint bij jezelf en dat kan met handvatten. Hoe fijn is het om beter in je vel te komen zitten door de dagelijkse beoefening van Mindful Self-Compassion? Deze training is ontwikkelt door Kritin Neef en Chris Germer. MSC training zijn 9 bijeenkomsten in 8 weken en vraagt een dagelijkse beoefening van jezelf. De tijd die je eraan besteed, bepaal jezelf. Het terugkerende dagelijkse moment zorgt voor de verandering.

"Voor onszelf zorgen wanneer we lijden, zoals we zouden zorgen voor iemand waar we echt van houden.

Zelfcompassie behelst vriendelijkheid voor onszelf, een besef van gedeelde menselijkheid, en mindfulness"     -Kritin Neff-
De eerste stap is gezet. Ik heb de 8 weekse cursus volbracht en het certificaat binnen.

De tweede stap is ook gezet en voltooid. De opleiding in Massachucet is succesvol afgerond en de Trained teacher status is bereikt.

Inmiddels is de derde stap genomen en ga ik in augustus de Making Friends with Yourself volgen om de training aan pubers, adolescenten geven. Door de Sociale isolatie is deze tarining verplaatst.